Joukkueen pelisäännöt 2016-2017

KyIF-07: Syöttöpeliharjoitus Heikkilän nurmikentällä

KyIF -07 joukkueen säännöt kaudella 2016-2017                        5.12.2016


 • Niin treeneissä kuin peleissä pukeudutaan mahdollisuuksien mukaan seuran varusteisiin ja lämpimästi olosuhteet huomioiden. Säärisuojat ovat pakolliset kaikissa harjoituksissa ja peleissä!
 • Vesi on urheilijalle sopivin juoma treeneissä ja peleissä (tarvittaessa kesäkuumalla pelaajille voidaan tarjota nesteytystä joukkueen taholta)! Ennen ja pelien välissä EI syödä karkkeja/herkkuja, ja pelitapahtumissa pelaajilla on tarvittaessa mukana terveelliset eväät.
 • Omia pelikavereita ja vastustajia kunnioitetaan, sekä suodaan toisille peli- ja harjoittelurauha. Jos pelaaja häiritsee/kiusaa toisia eikä anna treenirauhaa, voi valmentaja huomauttaa häntä sekä ohjata tarvittaessa  rauhoittumaan. Pelaajan kanssa käydään lyhyt keskustelu käyttäytymisestä joukkueen tapahtumissa ja kysytään, onko hän valmis jatkamaan yhteisten sääntöjen mukaista toimintaa. Jos edellä mainitut väliintulot eivät tehoa, pelaaja joutuu odottamaan treenien päättymistä/vanhemman tuloa kentän laidalla. Jos häirintä on toistuvaa, asiasta keskustellaan huoltajien kanssa ja pelaajalle harkitaan harjoituksista huilaamista 1-2 viikon ajan tai kunnes pelaaja osaa toimia sääntöjen mukaan joukkueen tapahtumissa.
 • Kaikkia lapsia ja aikuisia arvostetaan, kannustetaan ja autetaan. Joukkueenjohtoa kunnioitetaan ja tuittuilun voi jättää kotiin. Kiroilulla on nollatoleranssi.
 • Otetaan jo pienikin lapsen harrastamiseen vaikuttava huoli puheeksi asianosaisen tai oman peliryhmän valmentajan kanssa kahden kesken. Jos huoli ei huojene, otetaan asia puheeksi joukkueenjohtajan kanssa.
 • Pelaajavalintoihin osallistuu koko valmennustiimi, ja valinnat tehdään valintakriteerien perusteella. Peluuttamisesta yksittäisessä pelissä päättää pelissä valmentajana toimiva. Pelaajat saavat tasapuolisesti mahdollisuuksia ja peliaikaa keskimäärin kauden aikana. Peliaikaan yksittäisessä pelissä tai pelitapahtumassa vaikuttaa myös pelipaikka, työmoraali, pelaajan kunto tai muut valintakriteerien perusteet, erityisesti eniten harrastaneiden peliryhmissä.

VALINTAKRITEERIT:


1)    tekniset ja taktiset lajitaidot (harjoitukset, pelit ja testit)

2)    pelaajan työmoraali harjoituksissa ja peleissä
   - työmoraalilla tarkoitetaan pelaajan valmiutta olla harjoituksissa ja peleissä. Kuinka pelaaja keskittyy, osallistuuko aktiivisesti peliin ja harjoitteluun, yrittääkö parhaansa, antaako muille harjoitus- ja pelirauhan.

3)    harjoitusaktiivisuus ja intohimo jalkapalloa kohtaan (valmentajien toiveena on, että pelaajat osallistuisivat 50-75 % viikon jalkapallotapahtumista; aktiivisuutta seurataan Nimenhuudon avulla)

4)    liikunnalliset taidot (harjoitukset, pelit ja testit: nopeus, koordinaatio, motoriikka)

 

 • Peleihin voi osallistua noin kuukauden kuluttua harrastuksen aloittamisesta. Näin ollen ehdimme myös hoitaa jäsenmaksu-, lisenssi- ja peliasuasiat kuntoon.
 • Treeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa In/Out viimeistään kaksi päivää ja peleihin viikkoa ennen tapahtumaa. Toiveena olisi, että viimeistään edellisenä sunnuntaina ilmoittauduttaisiin tulevan viikon tapahtumiin. Osallistuvien pelaajien lukumäärän tietäminen ennakkoon auttaa valmentajia suunnittelemaan paremmin treenejä ja pelejä sekä valmistautumaan niihin.
 • Niin treeneihin kuin peleihin tullaan ajoissa: harjoituksiin mieluiten 15 minuuttia ja otteluihin 45 minuuttia aiemmin lämmittelemään ja valmistautumaan. Peleistä estymiset ilmoitetaan valmentajalle ja/tai joukkueenjohtajalle ajoissa; äkilliset sairastumiset ottelupäivinä puhelimitse. Jos pelaaja on ilmoittautunut In treeneihin ja jääkin lyhyellä varoitusajalla äkisti pois, tästäkin olisi hyvä ilmoittaa valmentajalle tekstiviestillä tai soittamalla.
 • Jokaisella pelaajalla on oma vanhempi tai muu vastuuhenkilö koko treeniajan tavoitettavissa: joko kentän laidalla tai puhelimitse. Vanhemman yhteystiedot on tällöin oltava ajan tasalla (Nimenhuudossa). Lapsi on oman vanhemman tai tämän valtuuttaman muun aikuisen vastuulla treeneissä ja otteluissa.
 • Vain valmentajat ohjaavat peliä! Pelien aikana vanhemmat keskittyvät positiiviseen kannustamiseen kentän toiselta laidalta. Vain valmentajat tukevat erotuomareita.
 • Hetki ennen peliä sekä sen jälkeen valmentajille ja pelaajille suodaan rauha keskustella pelin yksityiskohdista. Tällöin vanhemmat ja muut kannustajat voivat vielä hetken odottaa sivummalla.
 • Kannusta lasta liikkumaan: kotona, ulkona, koulussa, treeneissä ja muissa harrastuksissa. Monipuolinen liikkuminen ja harrastaminen tukevat jalkapalloilua. Muitakin lajeja on siis hyvä harrastaa, se auttaa myös jalkapallossa. Innosta lasta omaehtoiseen harjoitteluun, mutta älä pakota.